top of page
  • Foto van schrijverIsabelle Hanssen

Een positiever vooruitzicht

Toen ik in februari mijn blog schreef over de uitdagingen als een individuele atleet, vertelde ik onder meer over het niet mogen deelnemen aan het WK en de gevolgen die dat zou hebben voor de mogelijkheid op kwalificatie voor de Olympische Spelen. Door niet deel te nemen, zou ik zo ver zakken op de ranking, dat ik die kwalificatie eigenlijk wel direct op mijn buik kon schrijven. Ik ben blij dat ik nu kan schrijven dat het, ondanks dat ik inderdaad niet mocht starten op het WK, toch niet helemaal een verloren zaak is.


Je zou het bijna een geluk bij een ongeluk kunnen noemen; doordat het deelnemersveld op het afgelopen WK zo klein was, zijn aan de deelnemers niet de maximale punten toegekend. Sterker nog, het aantal punten dat bij de World Cup waar ik veertiende werd te verdienen was, was uiteindelijk hoger dan wanneer je veertiende werd op het WK. Dat zorgt ervoor dat ik op de geschoonde olympische lijst, vermoedelijk nu ook veertiende sta. Waren de ‘normale’ punten op het WK wel toegekend, dan was ik direct kansloos geweest.


"Doordat het deelnemersveld op het afgelopen WK zo klein was, zijn aan de deelnemers niet de maximale punten toegekend."

Een veertiende plaats geeft aan het einde geen recht op olympische kwalificatie. Daarvoor moet ik in de top-12 eindigen. Daar had ik nu waarschijnlijk wel in kunnen staan als ik wel aan het WK deel had mogen nemen, want ondanks dat het aantal punten minder was geweest, had ik die punten nu dan wel gehad. Het is nu echter ook nog geen verloren zaak en dat is wel iets waar ik blij mee ben. Het lijkt er namelijk op dat we nog een aantal World Cup wedstrijden gaan hebben, voor half januari de olympische kwalificatie eindigt.


(Tekst gaat verder onder de foto)

Naar verwachting zullen er nog vier World Cup wedstrijden zijn. Waar precies, dat is afwachten. De kans dat we er één in Nieuw Zeeland doen wordt steeds kleiner. Daar hopen we in de komende weken meer duidelijkheid over te krijgen van de FIS, de internationale ski vereniging. Dan weten we ook of we deze zomer nog in actie komen of pas aan het begin van de winter. Omdat het een heel korte periode zal worden voor het einde van de kwalificatie, verwacht ik dat er een paar dubbele wedstrijden zullen zijn. Bijvoorbeeld in Copper Mountain in Amerika, waar we meestal in december in actie komen. En dan is het ook nog maar de vraag in welk ski-gebied ze al zo vroeg in het seizoen in staat zijn een World Cup te organiseren.


"Omdat het een heel korte periode zal worden voor het einde van de kwalificatie, verwacht ik dat er een paar dubbele wedstrijden zullen zijn."

Voor ik echt aan die wedstrijden kan gaan denken, moet ik natuurlijk wel eerst hersteld zijn. Dat proces is inmiddels begonnen. Ik mag namelijk weer wat doen. Dat wil zeggen dat ik begonnen ben met het trainen op lichaamsgewicht en momenteel met heel licht gewicht mijn krachttraining weer op kan pakken. Om te zorgen dat ik dat optimaal kan doen, heb ik met behulp van mijn broer en vader mijn garage helemaal opnieuw ingericht als krachtruimte.


Dat inrichten was nog een behoorlijke klus, waarbij we eerst alles op moesten ruimen. Vervolgens zijn we begonnen met het ophangen van de verlichting, want goed licht is ook belangrijk bij het uitvoeren van krachttrainingen. Vervolgens hebben we een fitnessvloer gelegd en ondertussen kwamen de spullen één voor één binnen. Ik gebruik voornamelijk free weights, maar heb bijvoorbeeld ook een squatrek, een cable station en een spinbike waarmee ik kan trainen.


"Trainen in mijn eigen krachtruimte is een stuk efficiënter."

Zeker nu de sportscholen nog dicht zijn, is het voor mij wel essentieel dat ik deze trainingsruimte heb. Maar ook als ze wel open zijn is het, gezien de veiligheid, nog altijd handig om het thuis te kunnen doen. Daarbij kan ik niet op Papendal trainen, want dat wordt niet gefaciliteerd vanuit de bond. Ook is het nog eens zo dat ik in mijn eigen krachtruimte natuurlijk nooit op anderen hoef te wachten en precies de materialen ter beschikking heb die ik ook nodig heb. Het is daarmee een stuk efficiënter. Ik zal de komende maanden dus ook wel zo’n vijf keer per week in mijn krachtruimte te vinden zijn.


Isabelle

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Thank you for subscribing!

bottom of page