top of page
  • Foto van schrijverIsabelle Hanssen

Verzekerd van minder gedoe dankzij Zuiderhuis Nijmegen

Een verzekeringsadviseur als partner is misschien niet het eerste dat je bij me zou verwachten. Toch is het, zeker na mijn ervaringen in de afgelopen winter, juist heel logisch én heel fijn om er één aan mijn zijde te hebben. Ik ben dan ook heel blij dat Zuiderhuis Nijmegen zich als sponsor van mij heeft opgeworpen. Dat is tot stand gekomen, nadat ik voor het eerst contact met hen kreeg toen ik bij de trainingen in Copper Mountain afgelopen december plots een heel uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering voor teams nodig bleek te hebben.


"Dit soort aansprakelijkheidsverzekeringen voor sporters bestaan eigenlijk niet in Nederland"

Zo’n verzekering hebben de meeste teams blijkbaar. Ik, als individuele atleet, had het echter nog nooit eerder nodig gehad en onze ski-vereniging heeft het ook niet. Sterker nog; dit soort aansprakelijkheidsverzekeringen voor sporters bestaan eigenlijk niet in Nederland. Het is namelijk niet iets dat ooit voorkomt. Het werd mij daar in Amerika in december last-minute gezegd. Een aantal dagen voor de training kregen we te horen dat ik nog geen verzekeringscertificaat had ingestuurd. Ik zei toen dat ik niet wist dat dat nodig was en ben gaan proberen het te regelen.

Proberen vooral, want ik kwam er achter dat het eigenlijk helemaal niet mogelijk was. Mijn moeder heeft vervolgens contact gehad met Nick en zijn vader Ronald van Zuiderhuis. De laatste had in het verleden ook al veel met sportverzekeringen gedaan. Zij zijn er toen achteraan gegaan en het bleek bij navraag bij diverse verzekeraars nagenoeg onmogelijk. Maar, zoals ze me vertelden, daarmee werd het voor hen een uitdaging die ze graag aangingen. Ze zagen me vervolgens ook in een artikel in De Gelderlander en dat gaf voor hen de doorslag, waarbij ze aan hebben geboden om mij als Nijmeegse topsporter graag te willen ondersteunen. Ook omdat Zuiderhuis Nijmegen actief is in de regio.


"Omdat de aansprakelijkheids- en claim cultuur in de Verenigde Staten veel verder gaat dan in Nederland, was dat een uitdaging"

Maar de verzekering zelf, die was nog niet zomaar geregeld. Daar kreeg ik uitleg over; verzekeringsproducten gaan uit van de grote bulk. Voor een groenteboer zijn er bijvoorbeeld voldoende opties, maar op het moment dat een beroep of werkzaamheid specifiek wordt en minder voorkomt, vindt de verzekeraar het moeilijk om dat risico in te schatten. Daarnaast moest er ook sprake zijn van een dekking voor de VS/Canada. Dit is nagenoeg altijd uitgesloten op een aansprakelijkheidsverzekering. Omdat de aansprakelijkheids- en claim cultuur in de Verenigde Staten veel verder gaat dan in Nederland, was dat een uitdaging.


(Tekst gaat verder onder de foto)

En toch is het gelukt! Nick heeft contact gezocht met iemand die bij ASR offertes mag uitbrengen voor de specialere risico's. Dat leidde eerst tot een afwijzing van een offerte. Omdat ASR reeds sponsor is bij de Nederlandse Skivereniging hebben ze aangegeven dat dat voor een individuele sporter dan ook mogelijk moet zijn om zich te verzekeren. Daarbij hebben ze letterlijk de vraag gesteld: "Willen jullie meewerken aan haar droom om de Olympische Spelen te behalen?" Daarop is ASR toch overstag gegaan met prima voorwaarden die ten grondslag liggen aan de verzekering.


"Met dank aan Zuiderhuis Nijmegen ben ik nu verzekerd en het bleek direct ook dat dat heel waardevol is"

Met dank aan Zuiderhuis Nijmegen ben ik nu verzekerd en het bleek direct ook dat dat heel waardevol is. Ik was een aantal weken geleden namelijk aan het kijken voor een trainingskamp in Mt. Hood, in Oregon (Amerika) en daarbij werd meteen gezegd dat ik zo’n verzekering nodig heb om daar te skiën. Door het certificaat van de verzekering, zal ik dat probleem de komende twee jaar niet meer hebben. De verzekering is persoonlijk, waardoor ik nu ook niet meer afhankelijk ben van teams of coaches, de skivereniging, et cetera.

Die afhankelijkheid maakte het namelijk ook heel lastig. Zo had ik op mijn trainingskamp in januari bijvoorbeeld dezelfde problemen, waardoor ik bij allerlei mensen moest gaan vragen of ik met hen mee kon trainen, zodat ik onder de verzekering van hun team zou vallen als onderdeel van de groep. Dat was heel ingewikkeld en ook niet prettig. Het is heel fijn om nu deze verzekering te hebben, die door Zuiderhuis Nijmegen gesponsord is. Ook steunen ze me met een reisverzekering, wat ook heel fijn is. Nu weet ik zeker dat alles goed gedekt is en daar ben ik heel blij mee.


Isabelle


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Thank you for subscribing!

bottom of page