top of page
  • Foto van schrijverIsabelle Hanssen

Winst bij European Cup in Laax

Ruim een week na haar goede optreden bij de World Cup in Aspen, heeft Isabelle zondag de European Cup wedstrijd in Laax gewonnen. Ze verwees de Zwitserse deelneemsters Genna Calonder en Amelie Bigler in hun thuisland naar de plaatsen twee en drie. “Het ging best goed en het was ook echt een leuke wedstrijd om aan mee te doen”, keek ze er na afloop tevreden op terug. “Daarbij was het ook goed georganiseerd, was het mooi weer en was iedereen vrolijk en was het daardoor ook gezellig.”


Isabelle en de anderen kwamen een dag later dan gepland in actie, nadat de wedstrijd in verband met de weersomstandigheden van zaterdag naar zondag werd verplaatst. Dat zorgde er ook voor dat er heel vroeg begonnen moest worden. “Om 7.45 uur gingen we al met de lift omhoog, waarna onze training om 8.00 uur begon. Met het verzetten van de klok vannacht erbij, was dat extreem vroeg. Je kon in de halfpipe ook wel merken dat het nog vroeg was, waardoor ik het met de training ook nog rustig aan heb gedaan.”


(Tekst gaat verder onder de foto)


Het rustige begin was ook geen probleem. “Ik wist dat er ook niet heel veel druk op zat, omdat het niveau anders is dan bij de World Cup. En iedereen van de kwalificatie ging door naar de finale, dus ik heb daarin ook één best goede run gedaan, maar in de tweede run gewoon straight airs. In de finale was het daarna een stuk zachter in de pipe, waardoor het stukken beter was. Toen heb ik één goede run neergezet, waarmee ik ook de hoogste score pakte. In de tweede run maakte ik een klein foutje, maar heb ik wel weer een moeilijk trucje toegevoegd. Door dat foutje scoorde ik alleen wat minder.”


Gelijk prijzengeld Kortom; het was een goede dag. “En ik was niet de enige Nederlandse winnares vandaag. Bij de meisjes tot en met dertien jaar won Zoë van Essen. Ik had haar nog niet eerder ontmoet, maar zij woont in Zwitserland en haar kwam ik hier nu dus tegen.” Op het podium mocht Isabelle vervolgens niet alleen de eerste prijs van de dag in actie nemen. Ze bleek ook derde in de overall ranking van de European Cup. “En dat ondanks dat ik maar één wedstrijd heb meegedaan van de drie. Wat overigens zeker tof was, was dat ze gelijk prijzengeld hadden voor zowel de mannen als de vrouwen, als voor ski en snowboard. Ik vind het toch wel tof dat ze het gelijkgetrokken hebben.”


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Thank you for subscribing!

bottom of page