“We all have challenges and opportunities on the road of life and it’s within our power to channel them in ways to support our dreams.”

Ik heb mezelf beloofd dat ik er alles aan zal doen om mijn volledige potentieel te bereiken. Training en voeding maken daar een groot deel van uit. Ik ben lang geleden begonnen met trainen om het risico op blessures te verminderen en mijn skiën te verbeteren. Naarmate de jaren verstreken, groeide mijn liefde voor training. Het is nu een essentieel onderdeel van mijn levensstijl.

In een wereld waarin de focus bij de gezondheid van vrouwen altijd maar ligt op dunner worden, is de sportschool de enige plek die ik heb gevonden waar het er juist om gaat om groter te worden. Als vrouwen worden we bestookt met de boodschap dat we te zwaar zijn. Er wordt ons constant gezegd dat we smaller moeten zijn. Voor mij heeft dat niets met gezondheid te maken.

Tenzij je jezelf focust op gewichtsverlies, is dat in de sportschool anders. Daar gaat je gewicht niet omlaag, maar omhoog. Je spieren worden groter, de gewichten die je kunt tillen zwaarder. De tijd dat het je lukt om een plank vat te houden wordt langer. Het aantal oefeningen dat je op een juiste manier kunt uitvoeren wordt meer en meer.

Maar het allerbelangrijkste; ik voel me er goed bij! Ik durf zelfs te zeggen dat ik het leuk vind. Het is leuk om op nieuwe manieren te bewegen en je voortgang te zien. Het gevoel hebben dat je alles kunt is echter beter dan leuk! Want aan het einde van de dag zijn lichamen niet om naar te kijken, maar om in te leven. Dus de echte maatstaf voor hoe geweldig een lichaam is, is of je er alles mee kunt doen wat je wil doen. Hoe meer dat is, hoe geweldiger. Want nogmaals, het gaat om meer, niet om minder.

Photo by Halux Visions